• Koeien in de wei
  • Zevenhovenseweg
  • Aardammerbrug
  • Oude kaart Ter Aar en Korteraar
  • Luchtfoto Ter Aar
Wij zijn bij de tweede bijeenkomst geweest en het BuurtPreventieTeam heeft ons gevraagd of er in onderstaande interesse is:   
 
Goed Nabuurschap
 
Bericht in De Nieuwkoper:
 
De gemeente roept inwoners van Ter Aar op om meer voor hun buurt te gaan betekenen. “Wil je nieuwe mensen leren kennen en samen met de politie en gemeente werken aan een fijne en veilige leefomgeving, meld je dan aan als buurtprevent.”
 
Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep actieve bewoners die met elkaar toezicht houden in de wijk. Het preventieteam is op onregelmatige tijd in de wijk te vinden en werkt nauw samen met de gemeente en politie bij onveilige of verdachte situaties. Ook zijn zij het eerste aanspreekpunt voor buurtbewoners.
 
Nauw betrokken
Burgemeester Robbert-Jan van Duijn: “In onze gemeente zijn we nauw met elkaar betrokken, we staan samen met en voor elkaar. Dit initiatief van de politie sluit hierop mooi aan. Ik wens alle toekomstige buurtpreventen veel succes en ik hoop dat we dit project in de hele gemeente kunnen voortzetten.”
 
Teamchef van basisteam Nieuwkoop/Kaag en Braassem, Maarten van Mierlo vult aan: “Graag gaan wij met u in gesprek om gezamenlijk te kijken wat er nodig is om dit project tot een succes te maken. Hierbij kunt u denken aan cursussen, zoals eerste hulpverlenen of toezichthouden op straat.”
 
 
 
Er zijn inmiddels 2 bijeenkomsten geweest en we vragen of er interesse is om hier verder over na te denken en/of iemand "buurtprevent" zouden willen worden. Het gaat in een BuurtPreventieTeam vooral om de signaleringsfunctie naar de politie en de gemeente (BOA's), niet om handhaving. De buurtprevent kunnen cursussen aangeboden worden (benadering/gedrag/observatie/wat wel en vooral wat niet te doen etc.). Het Vosje spreekt liever over "Goed Nabuurschap".
 
Wie interesse heeft, kan zich bij het secretariaat Dorpsraad Het Vosje melden